Αυγά εν ιγδίω με παστό χοιρινό

Υλικά

3 αυγά
2 ντομάτες γινωμένες
60 γρ. φέτα
40 γρ. παστό χοιρινό 
Ελαιόλαδο
Ρίγανη φρέσκια
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά τους. Κατόπιν ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα αυγά ομογενοποιημένα. Ανακατεύουμε συνέχεια και όταν πήξει ρίχνουμε σπασμένη φέτα. Σερβίρουμε με ψημένες φέτες ψωμιού, παστό χοιρινό, φρέσκια βουνίσια ρίγανη και σταγόνες ελαιόλαδου.

Περισσότερες πληροφορίες

Φρέσκα αυγά από ντόπια πουλερικά μαζί με παστό χοιρινό, κατά προτίμηση από την Ηλεία, συνθέτουν ένα πιάτο χορταστικό και πεντανόστιμο! Το πάστωμα αποτελεί παραδοσιακά τρόπο συντήρησης του κρέατος εκτός ψυγείου. Οι παλαιοί πάστωναν το κρέας με αλάτι, στη συνέχεια το κάπνιζαν με ξύλα και αρωματικά φυτά της περιοχής και στο τέλος το έβραζαν με κρασί και το αρωμάτιζαν με πορτοκάλι. Το παστό καταναλώνεται φρέσκο, ή διατηρείται σε λάδι για μακρύ χρονικό διάστημα.

Δες περισσότερες συνταγές