Μουσταλευριά Αλισσού

Υλικά
40 γρ. αλεύρι
45 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο μούστος έτοιμος («κομμένος»)
2 τμχ. κανέλα ξύλο
Μαστίχα κοπανισμένη
Καρύδια
Σουσάμι καβουρδισμένο
Αμύγδαλο φιλέτο ψημένο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Πετιμέζι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε ελαφρώς το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με λίγο μούστο μέχρι να γίνει χυλός. Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον μούστο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κοπανισμένη μαστίχα, 2 ξύλα κανέλας, το σιμιγδάλι και πολύ λίγο πετιμέζι, στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε τη μουσταλευριά έως ότου πυκνώσει το μείγμα μας. Βάζουμε τη μουσταλευριά σε ατομικά μπολάκια και πασπαλίζουμε με καρύδι, καβουρδισμένο σουσάμι και ψημένο αμύγδαλο.

Περισσότερες πληροφορίες
Η μουσταλευριά είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό που συνηθίζεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του τρύγου, όταν παράγεται φρέσκος μούστος από τα σταφύλια. Η Αχαΐα, ως μία από τις μεγαλύτερες ζώνες αμπελοκαλλιέργειας και συγχρόνως ως παραγωγός αλευριού, φημίζεται για την παρασκευή μουσταλευριάς, με πιο γνωστή να είναι αυτή του Αλισσού. Απόλαυση με βαθιές ρίζες στην ελληνική παράδοση!