Ρυζόγαλο με καρύδια, αρμπαρόριζα και αποξηραμένη φράουλα Μανωλάδας

Υλικά

50 γρ. ρύζι γλασέ
400 γρ. γάλα φρέσκο
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. χυμός πορτοκάλι
35 γρ. κορν φλάουρ
2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
1 τμχ. βανίλια
1 τμχ. κανέλα ξύλο
Καρύδια
Κανέλα τριμμένη
Φράουλα αποξηραμένη
Μανωλάδας
Ξύσμα πορτοκαλιού
(προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε για 20΄ περίπου το ρύζι μαζί με 1 ξυλάκι κανέλας και μετά το σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Με το που θα πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει με λίγο κρύο γάλα, και το βρασμένο ρύζι μες στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε επίσης τα φύλλα αρμπαρόριζας, τα καρύδια, τη βανίλια και τον χυμό πορτοκάλι, και εφόσον το επιθυμούμε και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα τριμμένη και αποξηραμένη φράουλα.

Περισσότερες πληροφορίες

Το εξαιρετικό γλασέ ρύζι που παράγεται στο Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας σε συνδυασμό με το γάλα της Δυτικής Ελλάδας μάς δίνουν ένα παραδοσιακό γλύκισμα λιτό και απολαυστικό, το ρυζόγαλο. Επιπλέον γεύση και αρώματα χαρίζουν η ευεργετική για την υγεία αρμπαρόριζα που ευδοκιμεί στις παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Αχαΐας και της Ηλείας και η αποξηραμένη φράουλα Μανωλάδας, ένα από τα πιο αγαπημένα comfort food χάρη στην αφράτη υφή και τη ντελικάτη γεύση της.

Δες περισσότερες συνταγές