Αγρινιώτικος καφές με γλυκάνισο και λουκούμι τεντούρας

Εκτέλεση 

Βάζουμε σε ένα μπρίκι νερό, καφέ, ζάχαρη εφόσον θέλουμε τον καφέ γλυκό, και 1/2 αστεροειδή γλυκάνισο. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, και όταν αρχίσει να φουσκώνει ο καφές σερβίρουμε με ένα λουκούμι τεντούρας στο πλάι.

Περισσότερες πληροφορίες

Η παράδοση θέλει τον ελληνικό καφέ να συνοδεύεται από ένα λουκούμι, το μοναδικό αυτό γλύκισμα από αγνά, φυσικά υλικά, που διακρίνεται για το ιδιαίτερο άρωμά του και τη χαρακτηριστική βελούδινη υφή του. Στη Δυτική Ελλάδα, κατά το έθιμο επίσης, το λουκούμι φτιάχνεται και με εκχύλισμα Τεντούρας, του φημισμένου ηδύποτου της Πάτρας. Τα μπαχαρικά της Τεντούρας, η κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο, χαρίζουν ακόμα πιο έντονη γεύση και άρωμα!

Δες περισσότερες συνταγές