Ομελέτα Μεσολογγίτικη

Υλικά

3 αυγά                  
50 γρ. φέτα                 
Πλιγούρι  
Πιπεριές ψητές        
Θυμάρι φρέσκο
Λαχανικά εποχής
Αφρίνα Μεσολογγίου
Πιπέρι 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά σε μια μπασίνα. Έχουμε λαδώσει ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και όταν αρχίσει να ψήνεται η ομελέτα ρίχνουμε στο κέντρο τη φέτα, τις ψητές πιπεριές, το φρέσκο θυμάρι και το πλιγούρι. Κλείνουμε την ομελέτα στη μέση, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκα λαχανικά εποχής και αφρίνα Μεσολογγίου.

Βάζουμε το πλιγούρι σε κρύο νερό για 2-3 ώρες, και όταν φουσκώσει και μαλακώσει λίγο είναι έτοιμο.

Περισσότερες πληροφορίες

Ομελέτα μεσολογγίτικη, ένα πιάτο που αναδεικνύει τα αγνά και φρέσκα προϊόντα της Ιερής Πόλης και της ευρύτερης περιοχής! Τα πουλερικά που εκτρέφονται με βιολογικό τρόπο στην Αιτωλοακαρνανία μάς δίνουν τα πιο θρεπτικά αυγά, ενώ το πλιγούρι χρησιμοποιείται ευρέως λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας και της ευκολίας παρασκευής του. Αυτό όμως που κάνει την ομελέτα να ξεχωρίζει πραγματικά είναι η «αφρίνα» Μεσολογγίου, ο ανθός αλατιού (Fleur de Sel) που συλλέγεται με το χέρι σε μορφή νιφάδων από την επιφάνεια της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού και συσκευάζεται χωρίς να υποστεί καμία επεξεργασία.

Δες περισσότερες συνταγές