Αυγόμπαλες της Αναστασίας με φιστίκι, χωριάτικο ψωμί, φέτα Καλαβρύτων και σουσάμι

Εκτέλεση 

Βράζουμε 4 αυγά μελάτα.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε 100 γρ. ψίχα ζυμωτού ψωμιού, φέτα, 10 γρ. βρώμη, 1 κ.γ. ελαιόλαδο και τα αυγά.
Κατόπιν τα μπλεντάρουμε ελαφρώς, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Τα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και πανάρουμε με σουσάμι και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα αυγά είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά του παραδοσιακού πρωινού στη Δυτική Ελλάδα. Ένας ιδιαίτερος τρόπος χρήσης τους είναι οι αυγόμπαλες που φτιάχνονται με ψίχα ζυμωτού ψωμιού και Φέτα ΠΟΠ Καλαβρύτων. Η ξακουστή αυτή φέτα με τη συμπαγή υφή, την έντονα πιπεράτη γεύση και την πλούσια επίγευση παρασκευάζεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα από τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων. Ωριμάζει για περίπου τρεις μήνες και διατηρείται με άλμη σε ξύλινα βαρέλια οξιάς.

Δες περισσότερες συνταγές