Μηλόπιτα με αμύγδαλα και κουκουνάρι

Για τη γέμιση
Υλικά
Α’ μείγμα
1,5 κιλό ξινόμηλα, σε τετράγωνα κομμάτια
340 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
390 γρ. νερό
Β’ μείγμα
90 γρ. κορν φλάουερ
100 γρ. νερό
(Αραιωμένα όλα μεταξύ τους)
Γ’ μείγμα
100 γρ. αμύγδαλο φιλέτο
50 γρ. κουκουνάρι
2 γρ. κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το Α’ μείγμα και το βράζουμε για 4΄, κατόπιν ρίχνουμε το Β’ μείγμα ανακατεύοντας πολύ καλά και στο τέλος ρίχνουμε το Γ’ μείγμα.
Για την τάρτα
Υλικά
Α’ μείγμα
250 γρ. βούτυρο αγελάδας
125 γρ. ζάχαρη άχνη
2 γρ. αλάτι
Β’ μείγμα
2 αυγά
Γ’ μείγμα
500 γρ. αλεύρι μαλακό
4 γρ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση – Σύνθεση
Βάζουμε τα υλικά του Α’ μείγματος στο μίξερ και τα χτυπάμε στο φτερό για 3΄ περίπου. Όταν αρχίσει να αφρατεύει προσθέτουμε το Β’ μείγμα σιγά σιγά μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση. Κατόπιν ρίχνουμε το Γ’ μείγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζύμη μας να αποκτήσει ένα πολύ καλό σώμα. Τοποθετούμε τη ζύμη για 1/2 ώρα στο ψυγείο και μετά την ανοίγουμε. Την τοποθετούμε στο ειδικό σκεύος, στρώνουμε 1 φύλλο κάτω, μετά ρίχνουμε τη γέμιση για τη μηλόπιτα και κλείνουμε με άλλο 1 φύλλο επάνω. Ψήνουμε στους 175°C για 35-40′ μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα η μηλόπιτά μας.

Περισσότερες πληροφορίες
Μια μηλόπιτα που δεν μοιάζει με τις άλλες, γιατί είναι φτιαγμένη με αυθεντικά ντόπια υλικά! Πρώτα πρώτα, τα ξινόμηλα, που καλλιεργούνται κυρίως στη Ναυπακτία και το Μεσολόγγι και έχουν μια σπάνια γλυκόξινη γεύση. Έπειτα, τα εξαιρετικά αμύγδαλα της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, και τέλος το κουκουνάρι, που συλλέγεται από τα πευκοδάση της ευρύτερης περιοχής και διαθέτει απαλή και βουτυράτη υφή. Όλα αυτά μαζί μάς δίνουν μια αφάνταστα γευστική γέμιση.