Γιαούρτι με σύκα, σταφίδες, ψητά κάστανα Θέρμου και φρούτα εποχής

Εκτέλεση
Ψήνουμε (ή βράζουμε) τα κάστανα. Έπειτα τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε καρέ.
Βάζουμε γιαούρτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα κάστανα, μαύρες σταφίδες και σύκα κομμένα σε φέτες. Σερβίρουμε με μαρμελάδα κυδώνι και φρούτα εποχής.

Περισσότερες πληροφορίες
Γιαούρτι με ντόπια φρούτα, σταφίδες και κάστανα, ένα πιάτο που δεν θα μπορούσε να λείπει από το παραδοσιακό πρωινό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας! Η κορινθιακή σταφίδα, ο «μαύρος χρυσός» όπως λέγεται, έχει την τιμητική της στα μέρη αυτά. Ο γευστικός καρπός της συλλέγεται συνήθως τον Αύγουστο και αποξηραίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους υπαίθριους χώρους που ονομάζονται αλώνια. Ανώτερη θεωρείται η ποικιλία Βοστίτσα, που καλλιεργείται κατά βάση στην Αιγιάλεια Αχαΐας και έχει καταχωρηθεί ως προϊόν ΠΟΠ. Τα φημισμένα κάστανα από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκεται σε ένα οροπέδιο επί του Παναιτωλικού όρους, συμπληρώνουν τη γαστρονομική εμπειρία.