Χειροποίητη λεμονάδα Αιγίου με χαμομήλι, πιπερόριζα και παγάκια μέντας

Υλικά

1000 γρ. χυμός λεμόνι       
1000 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική  
40 γρ. πιπερόριζα φρέσκια
5 γρ. χαμομήλι                        
4 τμχ. φλούδες λεμονιού
Μέντα ψιλοκομμένη       
200 γρ. νερό

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με το χαμομήλι, τις φλούδες λεμονιού, την πιπερόριζα και τη ζάχαρη. Όταν φτάσουν σε σημείο βρασμού και γίνουν σιρόπι αποσύρουμε από τη φωτιά. Μετά ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι. Αφήνουμε για 10′ και κατόπιν σουρώνουμε το μείγμα μας και το βάζουμε σε αποστειρωμένα αεροστεγή μπουκάλια.

Αραιώνουμε με νερό ή σόδα και σερβίρουμε με παγάκια ψιλοκομμένης μέντας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Χάρη στο ήπιο, μεσογειακό κλίμα, τα εσπεριδοειδή αποτελούν μία από τις σημαντικότερες καλλιέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στα λεμόνια, τα σκήπτρα κρατά η Αχαΐα, και ιδίως το Αίγιο. Μεγάλη ποικιλία αρωματικών φυτών και βοτάνων, εξάλλου, ευδοκιμεί στην Ηλεία (Αμαλιάδα και Αρχαία Ολυμπία κατά βάση) και στην Αχαΐα. Συνδυάζοντας αυτά τα τοπικά προϊόντα, απολαμβάνουμε μια απίστευτα δροσιστική και γεμάτη αρώματα λεμονάδα!

Δες περισσότερες συνταγές